Телефон0878 50 30 33

Камери за видеонаблюдение, основни правила при избор

  • 03/03/2019 19:29
  • |
  • 0 коментара
Това са важни правила, който трябва да спазите при избор на охранителна система за видеонаблюдение.
1 2

Камери за видеонаблюдение, основни правила при избор

Автор: Стани Груп ООД

Видеокамери, какво трябва да знаем:

За постигане на добро качество на система за видеонаблюдение при минимална цена трябва да се спазват няколко прости правила при избора на компонентите. 
Основните и най-важни елементи на която и да било система за видеонаблюдение са видеокамерата и нейният обектив. От тях в най-голяма степен зависи обхватът на наблюдението и качеството на образа върху екрана на монитора. У нас се предлага практически всичко, което може да се намери и на световния пазар. За тази цел, първо, трябва да си отговори на въпросите:

Какво ще охранявам?

Какво ще наблюдавам?

Какви ще са щетите ми в случай на нежелано посещение от героите на нашето време – криминално проявени лица? Колко ще загубя в средства или във вещи, които нямат адекватно парично измерение?

Какви са границите, в които смятам за целесъобразно да инвестирам за изграждане на системата за видеонаблюдение?

Кои са правилата за тази дейност? Мога ли сам да избера частите на системата?

Едва след като всеки уточни за себе си отговорите на тези въпроси, може да отвори каталозите и да пристъпи към избора на компоненти за системата за видеонаблюдение. Естествено, сложността на задачата трябва да съответства на нивото на техническата подготовка. Колкото системата за видеонаблюдение е по-опростена и по-малка, толкова тези изисквания са по-малки, по-лесно и с по-малко средства ще бъде изградена.

Тук ще продължим с разглеждането на окомплектовката на по-малки системи за видеонаблюдение, подходящи за дома или за малък офис. В такива системи се използват предимно камери и обективи с формат 1/3" или 1/4". Те позволяват постигане на оптимално качество на работа на системата при минимални разходи за нейното изграждане.

Площ на обхвата (покритие) на камерите за видеонаблюдение

Първото практическо правило е точно да определите обхвата на територията, която желаете да наблюдавате на монитора. Това може да бъде входната врата, по-точно площадката пред нея, фасадата около прозорците и балкона, когато жилището се намира на партера или на първия етаж, гаража или паркинга, където оставяте колата си под открито небе.

Разделителна способност на камерата за видеонаблюдение

Този показател определя качеството, т.е. детайлността, на полученото върху екрана изображение. Колкото разделителната способност е по-голяма, толкова по-точно и с повече подробности е заснетото изображение. Тук камерите се делят в два класа.
• Стандартен, който е по-изгоден във финансово отношение. Тези камери позволяват наблюдение със задоволително качество на малки площи.
• Висок, който позволява получаване на по-пълна, детайлна и точна картина на състоянието и събитията в по-големи обекти.

Фокусно разстояние Обзор Примерно приложение

2,8 mm 90° Цяла стая

4 mm 60° 2/3 стая

6 mm 38° 1/2 стая

8 mm 30° Предна част на сграда

Фокусно разстояние на обективите за камери за видеонаблюдение

Read more

За контакти: 0878/ 50 30 33

Враца Дъбника бл32 офис 3

Contact Us

   Tel: +359 78 50 30 33

   Email: stani_group@abv.bg

 

Follow Us

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

© 2016 - 2019 Всички права запазени
placeholder